Rumunská masová směs

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 300 g Vepřová krkovička
  • 300 g Kuřecí stehna
  • 1 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Máta
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 473 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 413 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 138.3 mg
  • Draslík 367.5 mg
  • Vláknina 1454.8 mg
  • Vitamín A 1454.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na oleji zprudka osmahneme nakrájenou slaninu a omyté, na kostičky nakrájené vepřové a kuřecí maso. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek, znovu osmahneme, osolíme a okořeníme. Přidáme kečup, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.

  • 2

    Chvíli před koncem dušení vmícháme očištěné, na proužky nakrájené papriky.

  • 3

    Šťávu podle potřeby zahustíme nastrouhaným nebo rozdrobeným chlebem.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvý chléb.

Komentáře k receptu