Rumunská masová směs
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
- 300 g Vepřová krkovička
- 300 g Kuřecí stehna
- 1 krajíc Chléb konzumní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Máta
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 4 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín celý
- 1 stroužek Česnek
- 1 hrnek Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 33 g
- Sodík 413 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 138.3 mg
- Draslík 367.5 mg
- Vláknina 1454.8 mg
- Vitamín A 1454.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole na oleji zprudka osmahneme nakrájenou slaninu a omyté, na kostičky nakrájené vepřové a kuřecí maso. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek, znovu osmahneme, osolíme a okořeníme. Přidáme kečup, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
-
2
Chvíli před koncem dušení vmícháme očištěné, na proužky nakrájené papriky.
-
3
Šťávu podle potřeby zahustíme nastrouhaným nebo rozdrobeným chlebem.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvý chléb.