Vepřové nudličky s kapustou
Suroviny
- 200 g Kapusta hlávková
- 600 g Kuřecí prsa
- 60 g Máslo čerstvé
- 20 g Pórek
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Cibule
- 1 l Voda pitná
- 1 dl Pomerančová šťáva
- 0.09 dl Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 19 g
- Sodík 405 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 114 mg
- Draslík 921.4 mg
- Vláknina 4002 mg
- Vitamín A 4002 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso umyjeme, nakrájíme na nudličky a v pánvi na rozpáleném oleji restujeme doměkka, osolíme, opepříme, posypeme kari kořením, odstavíme ze sporáku a udržujeme teplé.
-
2
Kapustu nakrájíme na tenké pásky a v hrnci s vroucí vodou povaříme 10 minut. Potom ji scedíme, necháme odkapat. V hrnci zahřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět, přisypeme kmín, přidáme uvařenou kapustu, pomerančovou šťávu rozšleháme s medem a vylijeme do kapusty, podle chuti přidáme sůl, hrnec přiklopíme poklicí a za občasného míchání dusíme 15 minut.
-
3
Připravené maso rozdělíme na talíře, přidáme kapustu a posypeme na tenká kolečka nakrájeným pórkem.