Karotka v medové omáčce
Suroviny
- 80 g Ořechy Kešu
- 500 g Karotka
- 300 ml Šťáva jablečná 100%
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Skořice mletá
- 2.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1.5 polévková lžíce Med včelí
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.5 polévková lžíce Víno madeira
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 19 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 540.8 mg
- Vláknina 8855.3 mg
- Vitamín A 8855.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Karotku očistíme, citronovou šťávu nastrouháme, kešu oříšky posekáme na menší kousky.
-
2
Do vroucí mrkvové šťávy (můžeme použít i jablečnou) vložíme karotku a na mírném plameni vaříme zhruba 8 minut (dbáme, aby se karotka nerozvařila). Uvařenou karotku scedíme (šťávu uložíme k jinému upotřebení) a necháme okapat.
-
3
V hlubší pánvi rozpustíme máslo, přimícháme med, citronovou šťávu, citronovou kůru, sůl, pepř, skořici a madeiru. Směs promícháme, vložíme do ní karotku a oříšky, opatrně promícháme a podáváme v servírovací míse.