Karotka v medové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Ořechy Kešu
  • 500 g Karotka
  • 300 ml Šťáva jablečná 100%
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Med včelí
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.5 polévková lžíce Víno madeira
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 540.8 mg
  • Vláknina 8855.3 mg
  • Vitamín A 8855.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Karotku očistíme, citronovou šťávu nastrouháme, kešu oříšky posekáme na menší kousky.

  • 2

    Do vroucí mrkvové šťávy (můžeme použít i jablečnou) vložíme karotku a na mírném plameni vaříme zhruba 8 minut (dbáme, aby se karotka nerozvařila). Uvařenou karotku scedíme (šťávu uložíme k jinému upotřebení) a necháme okapat.

  • 3

    V hlubší pánvi rozpustíme máslo, přimícháme med, citronovou šťávu, citronovou kůru, sůl, pepř, skořici a madeiru. Směs promícháme, vložíme do ní karotku a oříšky, opatrně promícháme a podáváme v servírovací míse.

Komentáře k receptu