Dušené jehněčí s jablky
Suroviny
- 500 g Jablka
- 20 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 100 g Sádlo škvařené
- 5 g Zázvor mletý
- 3 g Šalvěj sušená
- 250 ml Víno červené
- 200 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kg Jehněčí maso
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 40 g
- Sodík 332 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 153.5 mg
- Draslík 171.4 mg
- Vláknina 3785.7 mg
- Vitamín A 3785.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1587.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté, očištěné maso potřeme solí, pepřem, šalvěji a opečeme na sádle. Podlijeme horkou vodou a dusíme.
-
2
Měkké maso vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, přidáme trochu horké vodou, nalijeme víno a okořeníme paprikou a zázvorem. Potom nakrájíme na porce.
-
3
Na talíři obložíme půlkami jádřinců zbavených jablek podušených v troše vody s máslem a cukrem.