Krůtí omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 15 g
- Sodík 858 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 130.3 mg
- Draslík 1054.8 mg
- Vláknina 9057.8 mg
- Vitamín A 9057.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a osušená krůtí prsa vložíme do hrnce, podlijeme vodou a osolíme. Přidáme celé koření a maso vaříme doměkka. Po uvaření maso i koření vyjmeme.
-
2
Do vývaru přidáme bujón, očištěný, na kolečka nakrájený pórek a očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Okořeníme sušenou bazalkou a vše vaříme doměkka.
-
3
Nakonec omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve sklence vody a chvíli povaříme.
-
4
Krůtí maso nakrájíme, vmícháme do omáčky a jen prohřejeme.