Polévka z tresčího filé se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Filé z aljašské tresky
  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 183 g
  • Sodík 232 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 56 mg
  • Draslík 383.4 mg
  • Vláknina 10878.8 mg
  • Vitamín A 10878.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené filé nakrájíme na kostky.

  • 2

    V hrnci na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěný, na kolečka nakrájený pórek. Přidáme rajčatový protlak, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Promícháme, přilijeme vodu, osolíme, okořeníme a zvolna vaříme asi 15 minut.

  • 3

    Potom přidáme nakrájené filé a vaříme dalších 15 minut.

  • 4

    Žemli nakrájíme na kostičky a osmažíme na kousku másla. V misce kostičky smícháme s rozetřeným česnekem.

  • 5

    Polévku rozdělíme do talířů a posypeme osmaženou žemlí a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu