Polévka z tresčího filé se zeleninou
Suroviny
- 500 g Filé z aljašské tresky
- 1500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 1 ks Žemle tuková
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 183 g
- Sodík 232 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 56 mg
- Draslík 383.4 mg
- Vláknina 10878.8 mg
- Vitamín A 10878.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené filé nakrájíme na kostky.
-
2
V hrnci na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěný, na kolečka nakrájený pórek. Přidáme rajčatový protlak, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Promícháme, přilijeme vodu, osolíme, okořeníme a zvolna vaříme asi 15 minut.
-
3
Potom přidáme nakrájené filé a vaříme dalších 15 minut.
-
4
Žemli nakrájíme na kostičky a osmažíme na kousku másla. V misce kostičky smícháme s rozetřeným česnekem.
-
5
Polévku rozdělíme do talířů a posypeme osmaženou žemlí a nasekanou petrželkou.