Rajčatová polévka s bramborami a rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 7 g
- Sodík 231 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 680.8 mg
- Vláknina 9833.9 mg
- Vitamín A 9833.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme spařená, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a krátce osmahneme. Zalijeme vodou a přivedeme k varu.
-
2
Do hrnce přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, osolíme a vaříme doměkka.
-
3
Měkké brambory rozšťoucháme a přisypeme propláchnutou rýži. Polévku dochutíme kořením a vaříme tak dlouho, až bude rýže měkká.