Jehněčí po myslivecku
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Mrkev kořen
- 150 g Pórek
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 100 g Petržel - nať
- 3 g Tymián sušený
- 600 g Jehněčí plec
- 3 g Rozmarýn sušený
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 ks Bobkový list
- 6 ks Pepř černý celý
- 1 l Víno červené
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 804 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 87 g
- Sodík 663 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 154 mg
- Draslík 1843.6 mg
- Vláknina 38637.1 mg
- Vitamín A 38637.1 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, očistíme, osušíme, osolíme a opepříme. Přidáme celý
-
2
pepř, bobkový list, nakrájenou kořenovou zeleninu, tymián, rozmarýn, zalijeme vínem a necháme 24 hodin marinovat.
-
3
Druhý den maso vyjmeme a osušíme, okořeníme solí a pepřem. Opečeme prudce na oleji po obou stranách, přilijeme marinádu i se zeleninou a dusíme doměkka.
-
4
Měkké maso vykostíme, nakrájíme na porce, šťávu přecedíme, zeleninu propasírujeme a zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali moukou. Dokořeníme podle chuti a podáváme.