Jehněčí řízky s omáčkou
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
- 50 g Máslo čerstvé
- 250 g Smetana 33% (šlehačka)
- 600 g Jehněčí kýta
- 250 g Lusky fazolové mražené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 0.09 dl Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 3 polévková lžíce Brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 47 g
- Sodík 350 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 135.8 mg
- Draslík 321.2 mg
- Vláknina 208.3 mg
- Vitamín A 208.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme se solí, pepřem a máslem. Maso nakrájíme na řízky, každý řízek potřeme připraveným máslem, dlaněmi rozklepeme. V pánvi rozpálíme olej, připravené řízky zprudka opečeme po obou stranách. Pečeme nejdéle 4 minuty. Řízky vyjmeme z pánve a odložíme do tepla.
-
2
Fazolové lusky omyjeme, očistíme, nožem zbavíme vláken, ve vařící vodě povaříme 6 minut a scedíme. Na pánvi rozpustíme 60 g másla, položíme do něj lusky, pocukrujeme, přidáme špetku soli a lusky za stálého míchání ohřejeme.
-
3
Omáčka: Do kastrůlku vylijeme smetanu, přidáme drobně nasekanou chilli papričku, worcester, brandy a omáčku za stálého míchání povaříme.
-
4
Na talíře klademe porce masa, přidáme fazolové lusky, omáčku a můžeme servírovat.