Jehněčí hřbet podle Evy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 777 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 51 g
- Sodík 638 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 144 mg
- Draslík 1656.8 mg
- Vláknina 18729.5 mg
- Vitamín A 18729.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso prudce osmažíme na 3 lžících oleje (přibližně 2 minuty). Posypeme tymiánem, plátky česneku a necháme odstát.
-
2
Do pekáčku vložíme plátky omytých, neloupaných malých brambor, osolíme, opepříme, podlijeme vodou, ve vyhřáté troubě pečeme 10 minut. Přidáme maso a mrkev, mladou cibuli i s natí - vše nakrájené na proužky, posypeme paprikou, majoránkou, pokapeme olejem, mírně podlijeme vodou a pečeme při 200° C asi 1 /2 - 3/4 hodiny.