Hovězí karbanátky se sýrem Feta
Suroviny
- 500 g Hovězí maso mleté
- 10 g Majoránka
- 30 g Strouhanka
- 200 g Sýr Feta
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Olej slunečnicový
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Kečup ostrý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 10 g
- Sodík 388 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 144.8 mg
- Draslík 353.4 mg
- Vláknina 1741.7 mg
- Vitamín A 1741.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso vložíme do misky, přidáme k němu drobně nasekaný česnek, majoránku, kečup, strouhanku, rozklepneme celé vejce, mouku, sůl, pepř, nadrobený sýr. Rukou všechny suroviny důkladně promícháme a připravíme husté těsto. Navlhčenýma rukama tvarujeme karbanátky.
-
2
Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, naskládáme karbanátky, po obou stranách je pečeme přibližně 5 minut.