Kuře v rajčatové omáčce
Suroviny
- 700 g Kuřecí prsa
- 200 g Žampiony čerstvé
- 400 g Rajčata
- 60 ml Olej olivový
- 150 ml Víno červené
- 150 ml Vývar drůbeží
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Oregano sušené
- 1 polévková lžíce Tymián sušený
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 17 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 89.6 mg
- Draslík 959.4 mg
- Vláknina 4783.8 mg
- Vitamín A 4783.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na velké pánvi rozehřejeme olej a cca pět minut pečeme z každé strany omytá kuřecí prsa nakrájená na plátky.
-
2
Do pánve poté přidáme nakrájenou cibulku a nadrcený česnek. Po cca třech minutách přidáme očištěné, nakrájené žampiony a mícháme, aby se nepřichytily. Potom vyjmeme kuřecí plátky a nalijeme do pánve víno a ocet. Pokračujeme, dokud se polovina množství nevyvaří.
-
3
Přidáme koření a rajčata, pořádně promícháme a přilijeme vývar. Vrátíme kuřecí plátky do směsi na pánvi a zakryjeme pokličkou. Dusíme cca 40 minut doměkka.