Slepičí vývar se ztracenými vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 20 g
- Sodík 92 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 275.3 mg
- Draslík 94 mg
- Vláknina 168 mg
- Vitamín A 168 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V litru vody uvaříme slepičí bujón, petrželovou nať jemně nasekáme, sýr nastrouháme. Plátky veky potřeme máslem a po obou stranách osmažíme dozlatova.
-
2
Osmažené plátky veky rozdělíme do hlubokých talířů, na každý plátek opatrně rozklepneme vejce, pomalu přelijeme vroucím slepičím vývarem, přesypeme sýrem a petrželovou natí. Hned podáváme.