Plněné kotlety se smetanovou omáčkou
Suroviny
- 80 g Šunka dušená
- 50 g Máslo čerstvé
- 500 g Fazolové lusky zelené
- 50 ml Voda pitná
- 600 ml Voda pitná
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 80 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 ks Rohlíky bílé
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 0.5 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 4 plátek Vepřové kotlety
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 46 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 66.9 mg
- Draslík 338.8 mg
- Vláknina 9858.4 mg
- Vitamín A 9858.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.9 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rohlík nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme nadrobno, šunku nakrájíme na tenké nudličky, česnek prolisujeme, vejce rozšleháme, kotlety nakrájíme na silnější plátky.
-
2
Rohlík zalijeme trochou vody a necháme vsáknout. Poté smícháme s cibulí, šunkou, petrželovou natí a vejcem a nádivku dobře promícháme.
-
3
V kotletách utvoříme ostrým nožem kapsu, vyplníme nádivkou, sepneme jehlou a maso osolíme a opepříme. Z obou stran osmažíme na rozpáleném oleji. Maso vyjmeme a držíme na teple.
-
4
Do rozpuštěného másla zašleháme česnek, kečup, rozmarýn a smetanu, osolíme a opepříme. Směs promícháme a na mírném plameni chvilku povaříme. Poté omáčku propasírujeme do čistého rendlíku.
-
5
Do vroucí osolené vody vhodíme očištěné a překrájené fazolové lusky a zhruba 10 minut povaříme. Poté lusky scedíme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat.
-
6
Kotlety servírujeme přelité omáčkou a s fazolkami.