Ragú z vařených vajec
Suroviny
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 250 g Žampiony čerstvé
- 250 g Rajčata
- 110 g Máslo čerstvé
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 10 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 0.25 ks Bujón zeleninový
- 1.25 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Křen
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 47 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 572.1 mg
- Draslík 480.8 mg
- Vláknina 3172.1 mg
- Vitamín A 3172.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V jednom litru vody uvaříme vejce natvrdo, necháme zchladnout, oloupeme a rozpůlíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěné žampiony rozkrájíme na čtvrtky, rajčata rozpůlíme, pažitku nasekáme najemno, křen nastrouháme a smícháme s citronovou šťávou. V 250 ml vody pět minut vaříme zeleninový bujón. Na 60 g másla zpěníme cibuli, přidáme žampiony a na mírném plameni za stálého míchání asi čtyři minuty smažíme. Poté vmícháme rajčata a podusíme.
-
2
Z 50 g másla a 30 g mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní smetanu, vývar, osolíme, opepříme a alespoň deset minut povaříme na mírném plameni. Poté vmícháme křen, přidáme půlky vajec, žampionovou směs a necháme prohřát, ale nevaříme.
-
3
Podáváme posypané pažitkou.