Indické alú chat
Suroviny
- 125 g Cizrna
- 500 g Brambory vařené ve slupce
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 0.5 kávová lžička Máta sušená
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 kávová lžička Prášek mangový
- 1 ks Chilli paprička
- 4 ks Papadáma
- 1.25 dl Jogurt krémový bílý natur
- 5 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 11 g
- Sodík 727 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 590.5 mg
- Vláknina 11374.6 mg
- Vitamín A 11374.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci s vodou vaříme cizrnu s chilli kořením, dokud není měkká - cca 1 hodinu. Poté scedíme.
-
2
Brambory uvařené ve slupce nakrájíme na kostky a smícháme s cizrnou, dokud je teplá. Necháme stát.
-
3
Umeleme římský kmín, zrnka pepře a sůl, vmícháme mátu, zázvor, mangový prášek a mleté chilli.
-
4
Do pánve dáme směs koření a mícháme, dokud nezačne vonět, poté odstavíme ze sporáku.
-
5
Polovinu koření vmícháme do směsi cizrny a brambor a druhou polovinu vmícháme do jogurtu.
-
6
Papadámy uvaříme dle návodu na obalu, poté vysušíme, rozlámeme je na malé kousky a vmícháme do cizrny s bramborami, přidáme jogurt a ihned podáváme.