Indické alú chat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Cizrna
  • 500 g Brambory vařené ve slupce
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 0.5 kávová lžička Máta sušená
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Prášek mangový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 ks Papadáma
  • 1.25 dl Jogurt krémový bílý natur
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 727 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 590.5 mg
  • Vláknina 11374.6 mg
  • Vitamín A 11374.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci s vodou vaříme cizrnu s chilli kořením, dokud není měkká - cca 1 hodinu. Poté scedíme.

  • 2

    Brambory uvařené ve slupce nakrájíme na kostky a smícháme s cizrnou, dokud je teplá. Necháme stát.

  • 3

    Umeleme římský kmín, zrnka pepře a sůl, vmícháme mátu, zázvor, mangový prášek a mleté chilli.

  • 4

    Do pánve dáme směs koření a mícháme, dokud nezačne vonět, poté odstavíme ze sporáku.

  • 5

    Polovinu koření vmícháme do směsi cizrny a brambor a druhou polovinu vmícháme do jogurtu.

  • 6

    Papadámy uvaříme dle návodu na obalu, poté vysušíme, rozlámeme je na malé kousky a vmícháme do cizrny s bramborami, přidáme jogurt a ihned podáváme.

Komentáře k receptu