Brambory kořeněné a cibule
Suroviny
- 400 g Brambory vařené
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1.5 kávová lžička Kmín římský
- 1.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 0.5 kávová lžička Hořčičné semínko
- 0.5 kávová lžička Pískavice řecké seno
- 2 ks Cibule
- 3 ks Chilli paprička
- 1 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 16 g
- Sodík 443 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 534.5 mg
- Vláknina 8969.7 mg
- Vitamín A 8969.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.7 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi s těžkým dnem rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli a smažíme, dokud nezhnědne. Přidáme sůl, zázvor, rozetřený česnek, kmín, chilli koření, koriandr a minutu smažíme. Odstavíme pánev.
-
2
Vařené brambory přidáme do pánve a prohřejeme je. Pokapeme citronovou šťávou a promícháme.
-
3
Ve woku rozehřejeme olej, přidáme chilli papričky, pískavice, semínka hořčice a smažíme, dokud semínka nezhnědnou. Odstavíme wok z plamene a baghár nalijeme na brambory.
-
4
Podáváme teplé.