Těstoviny s kuřecím masem a švestky
Suroviny
- 500 g Těstoviny Tagliatelle
- 500 g Kuřecí prsa
- 200 g Švestky
- 100 g Olivy bez pecky
- 100 g Smetana zakysaná 14%
- 100 g Ořechy vlašské
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1 dl Kečup ostrý
- 4 dl Vývar slepičí
- 1 dl Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1085 kcal
- Sacharidy 110 g
- Tuky 54 g
- Sodík 815 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 102 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 664.5 mg
- Vláknina 11487.5 mg
- Vitamín A 11487.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 10.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v hrnci s osolenou vodou, potom je scedíme, vysypeme do mísy a udržujeme v teple.
-
2
Kuřecí prsa nakrájíme na medailónky a v pánvi na rozpáleném oleji je opečeme, přidáme na kolečka nakrájená česnek, zalijeme vývarem, přidáme sušené švestky, na kolečka nakrájené olivy, kečup a vše pod poklici dovaříme doměkka. Před dokončením vaření osolíme, opepříme a stáhneme ze sporáku. Vezmeme připravené těstoviny, dáme je do pánve, vše promícháme a porcujeme na talíře.
-
3
Na každou porci položíme lžíci zakysané smetany a posypeme ji drobně nasekanými ořechy.