Debrecínské zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Mrkev kořen
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 g Zelí kysané
  • 400 g Vepřový bok uzený
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 50 g Petržel kořen
  • 200 g Klobása debrecínská
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1190 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 23.5 mg
  • Draslík 444 mg
  • Vláknina 6022.9 mg
  • Vitamín A 6022.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme zelí a zakryté dusíme doměkka. Uzený bůček uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou.

  • 2

    Hotový vyjmeme a nakrájíme na kostičky a opečeme spolu s plátky debrecínské klobásy na sádle. Zasypeme paprikou, přimícháme k zelí, dochutíme a ještě chvíli společně podusíme.

Komentáře k receptu