Rajčatové čatní na víně
Suroviny
- 125 g Protlak rajčatový
- 200 ml Víno portské
- 2 kávová lžička Cukr moučkový
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 8 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 130.7 mg
- Vláknina 986.8 mg
- Vitamín A 986.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme. Přidáme chilli koření, worcesterskou omáčku a cukr. Zakryjeme, případně mírně podlejeme a dusíme cca 30 minut. Poté propasírujeme přes cedník.
-
2
Rozpálíme máslo, osmahneme na něm mouku a přidáme rajčatový protlak. Mícháme a zahříváme do zhoustnutí. Poté vmícháme směs cibule s česnekem a přilijeme portské víno. Dle chuti dosolíme a podáváme.