Brambory zázvorové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 19 g
- Sodík 19 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 766.6 mg
- Vláknina 9314.5 mg
- Vitamín A 9314.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájené brambory na kostičky vaříme v hrnci s vroucí vodou 10 minut, poté je scedíme.
-
2
Olej rozehřejeme ve velké pánvi a přidáme brambory. Smažíme za stálého míchání 4 minuty. Přidáme zázvor, chilli papričku, kešu oříšky, nasekaný celer a 1 minutu smažíme.
-
3
Do malé misky dáme šafrán, zalijeme vroucí vodou a necháme vyluhovat 5 minut. Do pánve přidáme máslo, vmícháme šafránový roztok a vaříme na mírném plameni 10 minut, než budou brambory měkké.
-
4
Přendáme na talíře a podáváme.