Mung dhál suchý
Suroviny
- 150 g Čočka jedlá
- 100 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Česnek
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
- 5 ks Chilli paprička
- 6 dl Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 22 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 474 mg
- Vláknina 25211.8 mg
- Vitamín A 25211.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čočku propereme pod studenou tekoucí vodou a dáme do pánve. Přidáme zázvor, koriandr, mletý kmín, rozetřený česnek, mleté chilli a promícháme. Zalijeme vodou, aby byla čočka ponořená a vaříme, dokud není měkká. Osolíme a přendáme do nádoby, ve které ji budeme podávat. Udržujeme v teple.
-
2
Rozehřejeme v pánvi máslo, přidáme chilli papričky, bílý kmín a osmahneme.
-
3
Baghár nalijeme na čočku a podáváme.