Kořeněné opečené brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 kávová lžička Voda pitná
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 dl Olej rostlinný
  • 1.5 dl Jogurt bílý
  • 2 polévková lžíce Kari pasta
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 12.5 mg
  • Draslík 619.1 mg
  • Vláknina 8259.9 mg
  • Vitamín A 8259.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozkrájenou cibuli na čtvrtky dáme do mixéru, přidáme zázvor, česnek, vodu, kari pastu a rozmixujeme.

  • 2

    Na čtvrtky nakrájíme brambory a osušíme. Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme brambory, dokud nezhnědnou. Vyndáme je a necháme okapat.

  • 3

    V další pánvi rozehřejeme olej, přidáme směs kari a cibule a 2 minuty smažíme, přidáme smetanu, jogurt, 2 lžíce máty a promícháme.

  • 4

    Přidáme opečené bramobry a mícháme, dokud se neobalí brambory omáčkou. Vaříme 7 minut, osolíme a opepříme.

  • 5

    Posypeme nasekanou jarní cibulkou a podáváme.

Komentáře k receptu