Smažená kotleta s bramborovým salátem a paprikovou omáčkou
Suroviny
- 250 g Brambory
- 80 g Ředkvička
- 400 ml Voda pitná
- 50 ml Voda pitná
- 1 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 0.5 ks Paprika zelená
- 1 ks Vepřové kotlety
- 0.5 ks Cibule červená
- 0.125 ks Bujón zeleninový
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 polévková lžíce Marmeláda meruňková
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 17 g
- Sodík 790 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 69 mg
- Draslík 1668.7 mg
- Vláknina 19795 mg
- Vitamín A 19795 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 105.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, slijeme, necháme zchladnout, poté oloupeme a nakrájíme na plátky. V 50 ml vody vaříme pět minut 1/8 ks zeleninového bujónu. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, pažitku a petrželovou nať jemně nasekáme, papriku zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky a promícháme s rozšlehanou marmeládou. Kotletu lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
-
2
Smícháme bylinky s cibulí, zeleninovým vývarem, olejem, octem, hořčicí, solí a pepřem, dobře promícháme. Plátky brambor vložíme do mísy spolu s ředkvičkami, přelijeme bylinkovou zálivkou a promícháme.
-
3
Kotletu osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji.
-
4
Kotletu podáváme s bramborovým salátem a paprikovou omáčkou.