Smažená kotleta s bramborovým salátem a paprikovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 80 g Ředkvička
  • 400 ml Voda pitná
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 0.5 ks Paprika zelená
  • 1 ks Vepřové kotlety
  • 0.5 ks Cibule červená
  • 0.125 ks Bujón zeleninový
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 polévková lžíce Marmeláda meruňková
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 790 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 69 mg
  • Draslík 1668.7 mg
  • Vláknina 19795 mg
  • Vitamín A 19795 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 105.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, slijeme, necháme zchladnout, poté oloupeme a nakrájíme na plátky. V 50 ml vody vaříme pět minut 1/8 ks zeleninového bujónu. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, pažitku a petrželovou nať jemně nasekáme, papriku zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky a promícháme s rozšlehanou marmeládou. Kotletu lehce naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Smícháme bylinky s cibulí, zeleninovým vývarem, olejem, octem, hořčicí, solí a pepřem, dobře promícháme. Plátky brambor vložíme do mísy spolu s ředkvičkami, přelijeme bylinkovou zálivkou a promícháme.

  • 3

    Kotletu osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji.

  • 4

    Kotletu podáváme s bramborovým salátem a paprikovou omáčkou.

Komentáře k receptu