Marinované kotlety s pomerančovou omáčkou
Suroviny
- 100 g Pórek
- 250 g Rýže loupaná
- 750 ml Voda pitná
- 50 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 4 ks Vepřové kotlety
- 1 ks Bujón zeleninový
- 1 stroužek Česnek
- 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Kari koření
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 0.5 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 26 g
- Sodík 170 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 69.5 mg
- Draslík 464.5 mg
- Vláknina 4888.9 mg
- Vitamín A 4888.9 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem s prolisovaným česnekem a necháme v přikryté misce marinovat.
-
2
Ve vodě 10 minut vaříme zeleninový bujón. Pórek očistíme a nakrájíme na silnější nudličky, petrželovou nať a pažitku jemně nasekáme.
-
3
Na 1 lžíci másla lehce osmažíme syrovou rýži, přelijeme 0,5 l zeleninového vývaru a pod pokličkou dusíme zhruba 20 minut.
-
4
Na rozpáleném oleji osmažíme kotlety z obou stran i s marinádou. Poté maso vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vsypeme pórek a osmažíme. Pórek zalijeme zbylým vývarem a povaříme. Poté do šťávy vmícháme pomerančovou šťávu, kari a ocet.
-
5
Do udušené rýže vmícháme petrželovou nať a pažitku.
-
6
Kotlety servírujeme s kopečky rýže a přelité šťávou.