Salát ze sýru a broskví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 12 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 300 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 150 g Kompot broskvový
  • 60 g Hrozinky
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 80 ml Voda pitná
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 765 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 176 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 52 mg
  • Draslík 275.3 mg
  • Vláknina 3980 mg
  • Vitamín A 3980 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnuté hrozinky vložíme do vody a zhruba dvě minuty povaříme, scedíme a necháme okapat. Z kompotovaných broskví slijeme šťávu a broskve necháme okapat. Vyloupané ořechy drobně nasekáme. Ve smetaně rozšleháme cukr.

  • 2

    Broskve i sýr nakrájíme na tenčí nudličky a v míse promícháme s hrozinkami, ořechy. Přelijeme smetanou a znovu promícháme.

  • 3

    Salát podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu