Čínský květákový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 54 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 2 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 363.5 mg
- Vláknina 5203 mg
- Vitamín A 5203 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Vodu slijeme, květák necháme vychladnout a vsypeme do mísy. Růžičky pokapeme citronovou šťávou.
-
2
Očištěné papriky nakrájíme na proužky a vsypeme ke květáku. Přidáme cukr, olej, mletou papriku a podle chuti sůl. Vše promícháme a salát necháme chvíli proležet v chladničce.
-
3
Můžeme podávat k hlavním jídlům.