Nadýchané lívance se skořicí a medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Mouka pohanková
  • 100 g Maliny
  • 100 g Borůvky
  • 100 g Jahody zahradní
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Jogurt bílý
  • 2 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 10 kávová lžička Med včelí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 200.1 mg
  • Vláknina 5847.5 mg
  • Vitamín A 5847.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme hladkou a pohankovou mouku s kypřícím práškem do pečiva, skořicí, cukrem a špetkou soli. V mléce rozšleháme vejce a přiléváme do moučné směsi. Takto připravené těsto nemá být příliš husté.

  • 2

    Z připraveného těsta smažíme lívance, k jejich smažení je nejlépe použít lívanečník tence potřený slunečnicovým olejem. Pokud jej nemáme, můžeme použít obyčejnou pánev. Vzhledem ke konzistenci těsta, které se neroztéká, zůstanou lívance silné. Podáváme horké s medem, čerstvým ovocem a bílým jogurtem.

Komentáře k receptu