Palačinky zapečené s houbami a zeleninou
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká
- 350 g Karotka
- 100 g Sýr Niva (Rokfór)
- 350 g Žampiony čerstvé
- 150 g Pórek
- 50 g Máslo čerstvé
- 400 ml Mléko polotučné
- 2.4 ml Olej rostlinný
- 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bujón bylinkový
- 1 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 767 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 42 g
- Sodík 574 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 238.9 mg
- Draslík 739.4 mg
- Vláknina 8263 mg
- Vitamín A 8263 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pažitku nasekáme nadrobno, žampiony očistíme a nakrájíme na lístky, zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme nahrubo.
-
2
V míse rozšleháme vejce s mlékem, solí, moukou a pažitkou do hladkého řídkého těsta. Na pánvi vymazané olejem smažíme po obou stranách osm tenkých palačinek.
-
3
Na másle osmažíme zeleninu s houbami, přelijeme smetanou, rozdrobíme bylinkový bujón, osolíme, opepříme a za občasného míchání vaříme alespoň deset minut, až omáčka zhoustne.
-
4
Všechny palačinky naplníme trochou zeleninové omáčky, stočíme a poskládáme do zapékací mísy. Palačinky přelijeme zbylou omáčkou, posypeme sýrem a v troubě předehřáté na 190°C pečeme zhruba půl hodiny.