Vejce se šunkou a křenovým krémem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Šunka dušená
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 600 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Majonéza
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 262 mg
  • Draslík 95.9 mg
  • Vláknina 1738.3 mg
  • Vitamín A 1738.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, hlávkový salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat, křen jemně nastrouháme, šunku a sýr nakrájíme na tenké nudličky.

  • 2

    Na talíře položíme listy salátu, na ně navrstvíme bramborový salát a do něj vtiskneme 2 podélně rozkrojené půlky vejce na 1 talíř. Na vejce navrstvíme křenový krém, posypeme šunkou a sýrem.

  • 3

    Krém připravíme ušleháním smetany s majonézou, přimícháme strouhaný křen, pepř a sůl.

Komentáře k receptu