Rybí předkrm ceviche

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Kambala
  • 6 ks Limetka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibule červená
  • 6 ks Rajčata soudková
  • 1 ks Avokádo
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 3 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 6 polévková lžíce Kokosový krém
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 1478.3 mg
  • Vláknina 17747.5 mg
  • Vitamín A 17747.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 98.3 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bělomasou mořskou rybu (například tresku, chňapala, mořčáka nebo platýse) zbavíme kůže, maso nakrájíme na kousky velikosti 1 cm. Dílky ryby vložíme do skleněné mísy a zalijeme šťávou ze čtyř limetek, přiklopíme, necháme hodinu v chladničce odležet.

  • 2

    Po této době rybu smícháme s rozmělněnou chilli papričkou, cibulí, rozkrájenými rajčaty, avokádem, koriandrem a nakonec lehce osolíme.

  • 3

    Aranžovací kroužek umístíme doprostřed talíře, naplníme ho ceviche a upěchujeme, kroužek opatrně sejmeme. Talíř ozdobíme sladkou chilli omáčkou, kokosovým krémem a koriandrem. Takto připravíme všechny porce, přidáme k nim dílky limetky a podáváme.

Komentáře k receptu