Makarony s marinovaným ovčím sýrem
Suroviny
- 400 g Špagety, Makarony
- 250 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 4 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Majoránka
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 703 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 30 g
- Sodík 436 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 270.5 mg
- Vláknina 7264 mg
- Vitamín A 7264 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené lístky bazalky, petrželky a majoránky najemno nasekáme. Přidáme 4 lžíce olivového oleje, prolisovaný česnek, sůl, pepř a cayenský pepř.
-
2
Ovčí sýr nakrájíme na kostičky a smícháme s bylinkovým olejem. Necháme asi 20 minut odležet.
-
3
Makarony uvaříme v mírně osolené vodě s trochou oleje, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
4
Uvařené makarony upravíme na talíře a poklademe marinovaným sýrem.