Makarony s marinovaným ovčím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Špagety, Makarony
  • 250 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 703 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 436 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 270.5 mg
  • Vláknina 7264 mg
  • Vitamín A 7264 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené lístky bazalky, petrželky a majoránky najemno nasekáme. Přidáme 4 lžíce olivového oleje, prolisovaný česnek, sůl, pepř a cayenský pepř.

  • 2

    Ovčí sýr nakrájíme na kostičky a smícháme s bylinkovým olejem. Necháme asi 20 minut odležet.

  • 3

    Makarony uvaříme v mírně osolené vodě s trochou oleje, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 4

    Uvařené makarony upravíme na talíře a poklademe marinovaným sýrem.

Komentáře k receptu