Uhoř na červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 87 g
- Sodík 138 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 172.1 mg
- Vláknina 3737.3 mg
- Vitamín A 3737.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozpálíme máslo, přidáme na kolečka nakrájený česnek, na kolečka pokrájíme i mrkev, na kostky celer. Podusíme, aby mrkev pustila růžovou šťávu, osolíme, opepříme, vložíme špalíčky uhoře a pod poklici dusíme přibližně 15 minut. Uhoře obrátíme a dusíme ještě 5 minut.
-
2
Do pánve vložíme 50 g másla, zahřejeme a vsypeme na menší kousky pokrájené fazolky, půlky rajčat, zalijeme vínem a dusíme do změknutí fazolek. Před dodušením přidáme hroznové víno, mátu, podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Připravenou přílohu dáme na talíř, na ni položíme porce uhoře.