Nudle Mie a mleté vepřové maso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Zázvor celý
  • 250 g Bambusové výhonky
  • 750 g Vepřové maso mleté
  • 150 g Hrachové lusky
  • 150 g Zelí čínské
  • 200 g Shiitake houby
  • 100 g Nudle Mie
  • 3 ks Pórek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Olej sójový
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 902 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 511 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 135 mg
  • Draslík 1691.8 mg
  • Vláknina 17882.2 mg
  • Vitamín A 17882.2 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme čínské zelí a rozkrájíme na proužky široké asi 1 centimetr. Pod proudem tekoucí vody opláchneme cukrové lusky a překrojíme je našikmo. Očištěný pórek naprocujeme na kolečka široká asi 1 centimetr. Houby shiitake očistíme a rozčtvrtíme. Česnek i zázvor zbavíme slupek a pokrájíme je na drobné kostičky.

  • 2

    Podle návodu uvedeném na obalu připravíme nudle. Do síta vložíme bambusové výhonky, propláchneme je vodou a ponecháme k okapání.

  • 3

    Přichystáme wok, rozpálíme v něm sójový olej a vhodíme mleté vepřové maso, které zprudka opečeme. Zakápneme sójovou omáčkou a posypeme cayenským pepřem. Opečené maso vyndáme z woku.

  • 4

    Vlijeme do woku sezamový olej a až se rozehřeje, vhodíme na něj postupně česnek, nakrájený pórek, zázvor, houby, cukrové lusky, čínské zelí a bambusové výhonky. 3 minuty restujeme za stálého míchání. Znovu vložíme hotové opečené maso, přidáme nudle, z nichž okapala voda a ponecháme přibližně 2 minuty prohřívat.

  • 5

    Nakonec pokapeme sójovou omáčkou, osolíme a dochutíme cayenským pepřem.

Komentáře k receptu