Nudle Mie a mleté vepřové maso
Suroviny
- 20 g Zázvor celý
- 250 g Bambusové výhonky
- 750 g Vepřové maso mleté
- 150 g Hrachové lusky
- 150 g Zelí čínské
- 200 g Shiitake houby
- 100 g Nudle Mie
- 3 ks Pórek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř cayenský
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Olej sójový
- 2 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 902 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 53 g
- Sodík 511 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 135 mg
- Draslík 1691.8 mg
- Vláknina 17882.2 mg
- Vitamín A 17882.2 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme čínské zelí a rozkrájíme na proužky široké asi 1 centimetr. Pod proudem tekoucí vody opláchneme cukrové lusky a překrojíme je našikmo. Očištěný pórek naprocujeme na kolečka široká asi 1 centimetr. Houby shiitake očistíme a rozčtvrtíme. Česnek i zázvor zbavíme slupek a pokrájíme je na drobné kostičky.
-
2
Podle návodu uvedeném na obalu připravíme nudle. Do síta vložíme bambusové výhonky, propláchneme je vodou a ponecháme k okapání.
-
3
Přichystáme wok, rozpálíme v něm sójový olej a vhodíme mleté vepřové maso, které zprudka opečeme. Zakápneme sójovou omáčkou a posypeme cayenským pepřem. Opečené maso vyndáme z woku.
-
4
Vlijeme do woku sezamový olej a až se rozehřeje, vhodíme na něj postupně česnek, nakrájený pórek, zázvor, houby, cukrové lusky, čínské zelí a bambusové výhonky. 3 minuty restujeme za stálého míchání. Znovu vložíme hotové opečené maso, přidáme nudle, z nichž okapala voda a ponecháme přibližně 2 minuty prohřívat.
-
5
Nakonec pokapeme sójovou omáčkou, osolíme a dochutíme cayenským pepřem.