Uzený filet z platýze
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 300 g Ředkvička
- 5 g Kmín celý
- 200 g Červená řepa
- 100 g Salát ledový
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Olej olivový extra panenský
- 1 kg Platýz - filety
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 3 polévková lžíce Ocet malinový
- 1 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 27 g
- Sodík 302 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 92 mg
- Draslík 877.9 mg
- Vláknina 4103.3 mg
- Vitamín A 4103.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou miniaturní řepu očistíme a v hrnci s vodou uvaříme. Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Ředkvičky pokrájíme na tenká kolečka, ledový salát na úhledné tenké proužky, promícháme.
-
2
Zálivka: Do misky vlijeme olej, ocet, worcester, cukr, podle chuti sůl, pepř a dobře promícháme.
-
3
V pánvi zahřejeme máslo, přidáme kmín a filety z obou stran osmažíme. Potom je vyjmeme, porce pokládáme na talíře, přidáme list ledového salátu a na něj položíme ředkvičkový salát, který zalijeme zálivkou. Vedle naskládáme připravenou červenou řepu, kterou pokapeme olejem. Řepu zálivkou nezaléváme.
-
4
Když máme pokrm na talíři pěkně naaranžovaný, jídlo podáváme.