Karbanátky jehněčí s mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 21 g
- Sodík 310 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 63.9 mg
- Draslík 277.7 mg
- Vláknina 1639 mg
- Vitamín A 1639 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velké mísy dáme mleté jehněčí maso a promícháme s nasekanou cibulí, polovinou mátového želé a strouhankou. Osolíme, opepříme a vytvoříme pevnou směs.
-
2
Směs rozdělíme na 4 díly a z každého vytvarujeme karbanátek. Přikryjeme fólií a necháme v lednici 30 minut.
-
3
Rozpálíme gril, na mřížku grilu položíme fólii na pečení a navrch dáme karbanátky. Grilujeme 8 minut z každé strany.
-
4
V misce smícháme jogurt, čerstvou mátu, nakrájenou okurku a zbylé mátové želé. Přikryjeme a dáme vychladit do lednice.
-
5
Karbanátky necháme okapat a podáváme teplé se zálivkou.