Makrela v tomatové omačce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Makrela - filety
  • 200 g Kečup ostrý
  • 20 g Protlak rajčatový
  • 200 g Fazole v tomatové omáčce
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 129 g
  • Sodík 449 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 369.3 mg
  • Vláknina 6015 mg
  • Vitamín A 6015 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev a česnek oloupeme, nakrájíme na úplně malé kostičky, dáme do misky, přidáme na kostky pokrájenou zelenou papriku, chilli papričku, sůl, pepř, vlijeme kečup, přidáme protlak, sterilované fazole, všechny suroviny promícháme a vlijeme do pekáče.

  • 2

    Filety z makrely nakrájíme podle porcí, osolíme, a naskládáme na připravenou směs v pekáči, vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 30 minut.

  • 3

    Připravené jídlo vyndáme z trouby, porcujeme na talíře a rybu před podáváním pokapeme citrónovou šťávou.

Komentáře k receptu