Makrela v tomatové omačce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 129 g
- Sodík 449 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 369.3 mg
- Vláknina 6015 mg
- Vitamín A 6015 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev a česnek oloupeme, nakrájíme na úplně malé kostičky, dáme do misky, přidáme na kostky pokrájenou zelenou papriku, chilli papričku, sůl, pepř, vlijeme kečup, přidáme protlak, sterilované fazole, všechny suroviny promícháme a vlijeme do pekáče.
-
2
Filety z makrely nakrájíme podle porcí, osolíme, a naskládáme na připravenou směs v pekáči, vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 30 minut.
-
3
Připravené jídlo vyndáme z trouby, porcujeme na talíře a rybu před podáváním pokapeme citrónovou šťávou.