Pečený pstruh se špenátem
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 400 g Pstruh
- 20 g Celer řapíkatý
- 500 g Baby špenát
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule červená
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Víno bílé
- 1 dl Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 43 g
- Sodík 472 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 73 mg
- Draslík 970.5 mg
- Vláknina 8723.5 mg
- Vitamín A 8723.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 165.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli očistíme, nakrájíme na drobné kostky, v pánvi s rozehřátým olejem spolu nakrájeným česnekem restujeme 2 minuty. Přidáme nastrouhaný celer, zalijeme vínem, přimícháme nakrájený špenát, podle chuti osolíme, opepříme, promícháme a podusíme do změknutí špenátu.
-
2
Pstruha očistíme od šupin, vykucháme, umyjeme ve studené vodě, po délce rozřízneme na dvě poloviny, které z obou stran potřeme máslem, osolíme, opepříme, jemně obalíme ve hladké mouce a opečeme v pánvi s rozpáleným máslem.
-
3
Upečenou rybu položíme na oválný talíř, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme oreganem a přidáme připravený špenát.