Karbanátky ve smetanové omáčce
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 250 g Zakysaná smetana
- 400 g Hovězí maso mleté
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 35 g
- Sodík 277 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 134.2 mg
- Draslík 470.7 mg
- Vláknina 1072.3 mg
- Vitamín A 1072.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 79.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mleté maso se smetanou, strouhankou, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Ze směsi vytvarujeme 8 karbanátků.
-
2
Karbanátky opečeme po obou stranách na pánvi na zpěněném másle a vyjmeme.
-
3
Do výpeku vsypeme hladkou mouku, přidáme mletou papriku, zamícháme a přilijeme rozmíchanou smetanu. Omáčku necháme přejít varem, osolíme a opepříme.
-
4
Karbanátky vložíme do omáčky a zvolna chvíli podusíme. Při podávání ozdobíme nasekanou petrželkou.