Kuřecí plátky s višněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 20 ks Višně
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 hrnek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Rum
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 10701 kcal
  • Sacharidy 611 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 425 mg
  • Bílkoviny 82 g
  • Uhlovodany 611 g
  • Cholesterol 102 mg
  • Draslík 9208 mg
  • Vláknina 160123 mg
  • Vitamín A 160123 mg
  • Vitamín B6 3.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 501.8 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Višně krátce spaříme vroucí vodou, vypeckujeme, rozpůlíme a pokapeme rumem.

  • 2

    Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme kari kořením. Na pánvi na oleji plátky osmahneme po obou stranách, podlijeme trochou vody a krátce podusíme.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme na talíře a do výpeku vsypeme višně promíchané s cukrem. Přidáme máslo a za stálého míchání prohřejeme. Višněmi poklademe plátky masa a podáváme.

Komentáře k receptu