Špenátové závitky s kořeněným mletým masem
Suroviny
- 80 g Anglická slanina
- 150 g Sýr Eidam cihla 30%
- 300 g Špenát listový čerstvý
- 400 g Maso mleté - mix
- 100 ml Mléko plnotučné
- 200 ml Voda pitná
- 50 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rohlíky bílé
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Kmín mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 polévková lžíce Majoránka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 700 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 55 g
- Sodík 348 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 77.4 mg
- Draslík 548.5 mg
- Vláknina 6568.6 mg
- Vitamín A 6568.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.9 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 158.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát spaříme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rohlíky nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme.
-
2
Na oleji osmažíme slaninu s cibulí a necháme zchladnout. Rohlíky v míse přelijeme mlékem, v kterém jsme rozšlehali vejce, a necháme vsáknout. Přidáme maso, česnek, cibuli se slaninou, majoránku, kmín, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
-
3
Několik špenátových listů přeložíme přes sebe, na ně dáme váleček mleté směsi, pevně zavineme a vkládáme do rozpáleného másla. Osmažíme ze všech stran, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme.
-
4
Závitky podáváme sypané strouhaným sýrem.