Jehněčí špíz se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 48 g
- Sodík 622 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 124.5 mg
- Draslík 761 mg
- Vláknina 4959.4 mg
- Vitamín A 4959.4 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostěnou jehněčí kýtu nakrájíme na kostky, cibuli a slaninu na silnější plátky, papriku na širší proužky, česnek utřeme se solí.
-
2
Na jehly napichujeme střídavě maso, slaninu, cibuli a papriku. V misce smícháme utřený česnek s rozmarýnem, pepřem a olejem. Směsí potřeme špízy, vložíme do pekáče a pod fólií necháme v chladničce alespoň dvě hodiny marinovat. Poté špízy pečeme v troubě předehřáté na 175 °C zhruba 35 minut. Během pečení špízy opatrně obracíme a potíráme zbylou marinádou.