Jehněčí špíz se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 600 g Jehněčí kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Paprika zelená
  • 6 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 622 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 124.5 mg
  • Draslík 761 mg
  • Vláknina 4959.4 mg
  • Vitamín A 4959.4 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěnou jehněčí kýtu nakrájíme na kostky, cibuli a slaninu na silnější plátky, papriku na širší proužky, česnek utřeme se solí.

  • 2

    Na jehly napichujeme střídavě maso, slaninu, cibuli a papriku. V misce smícháme utřený česnek s rozmarýnem, pepřem a olejem. Směsí potřeme špízy, vložíme do pekáče a pod fólií necháme v chladničce alespoň dvě hodiny marinovat. Poté špízy pečeme v troubě předehřáté na 175 °C zhruba 35 minut. Během pečení špízy opatrně obracíme a potíráme zbylou marinádou.

Komentáře k receptu