Velikonoční kopřivová nádivka se šunkou
Suroviny
- 60 g Anglická slanina
- 50 g Máslo čerstvé
- 200 g Šunka dušená
- 120 g Kopřiva
- 250 ml Mléko plnotučné
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 8 ks Rohlíky bílé
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 2 stroužek Česnek
- 50 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1995 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 191 g
- Sodík 270 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 481.4 mg
- Draslík 215.8 mg
- Vláknina 10379 mg
- Vitamín A 10379 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 544.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šunku nakrájíme na nudličky, česnek utřeme, cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, kopřivy spaříme a jemně nasekáme, rohlíky nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
-
2
V míse přelijeme rohlíky mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky. Na másle osmažíme slaninu s cibulí, přimícháme šunku a orestujeme. Necháme vychladnout a přimícháme k rohlíkům. Přidáme kopřivy, petrželovou nať, česnek, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek a dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme do pekáče vymazaného máslem a vysypaného prosátou strouhankou. Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C zhruba půl hodiny.
-
3
Nádivku servírujeme teplou.