Velikonoční nádivka s vařenými vejci
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
- 70 g Mouka pšeničná hrubá
- 100 g Pórek
- 120 g Špenát listový čerstvý
- 500 ml Mléko plnotučné
- 800 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 7 ks Rohlíky bílé
- 6 ks Vejce slepičí
- 6 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Paprika sterilovaná
- 2 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 721 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 40 g
- Sodík 638 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 628.8 mg
- Draslík 451.9 mg
- Vláknina 8315.9 mg
- Vitamín A 8315.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.6 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 634.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na nudličky, špenátové listy opereme a jemně nasekáme, pórek a pažitku nakrájíme nadrobno, sterilovanou papriku nakrájíme na nudličky, česnek utřeme, rohlíky nakrájíme na kostičky.
-
2
V míse přelijeme rohlíky mlékem, v kterém jsme rozšlehali žloutky, a necháme vsáknout. Poté přimícháme slaninu, česnek, papriku, pórek, pažitku, špenát, sůl, pepř, mouku a promícháme. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků.
-
3
Chlebíčkovou formu vymažeme máslem a vysypeme prosátou strouhankou, dno poklademe celými vařenými vejci a přelijeme rohlíkovou směsí. Směs uhladíme a v troubě předehřáté na 175 °C pečeme asi půl hodiny.
-
4
Vychladlou nádivku vyklopíme na servírovací mísu, nakrájíme na plátky a podáváme.