Velikonoční lívance s kopřivami
Suroviny
- 100 g Sýr Eidam cihla 30%
- 400 g Mouka pšeničná hladká
- 600 ml Mléko plnotučné
- 80 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 3 ks Vejce slepičí
- 4 stroužek Česnek
- 0.5 polévková lžíce Majoránka
- 5 polévková lžíce Kopřiva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 754 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 35 g
- Sodík 160 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 199 mg
- Draslík 208.2 mg
- Vláknina 1490.5 mg
- Vitamín A 1490.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 931.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek prolisujeme, kopřivy spaříme a drobně posekáme, sýr nastrouháme.
-
2
V míse ušleháme v mléce žloutky, prosátou mouku s kypřícím práškem. Přimícháme sůl, majoránku, česnek, kopřivy, promícháme a nakonec „zabalíme“ pevný sníh z bílků. Z těsta na vymazaném lívanečníku usmažíme z obou stran lívance, které hned po usmažení sypeme sýrem.