Hovězí polévka s nudlemi z kopřiv
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Mrkev kořen
- 40 g Mouka polohrubá
- 350 g Hovězí žebra
- 100 g Petržel kořen
- 50 ml Olej rostlinný
- 30 ml Mléko polotučné
- 0.5 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 6 ks Pepř černý celý
- 2 špetka Sůl
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Kopřiva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 581 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 86 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 157.4 mg
- Draslík 1149.6 mg
- Vláknina 30220 mg
- Vitamín A 30220 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso s očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí, solí a pepřem uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Vývar přecedíme do čistého hrnce, zeleninu a maso nakrájíme.
-
2
V mezičase v míse rozšleháme v mléce vajíčka, přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem, sůl a kopřivy, které jsme spařili a jemně nasekali. Na pánvi na oleji smažíme tenké omelety. Usmaženou omeletu srolujeme, tence nakrájíme a osmažíme na másle.
-
3
Vývar přivedeme k varu a vložíme do něj osmažené nudle, zeleninu, maso a půl minuty povaříme. Do hotové polévky vmícháme jemně posekanou petrželovou nať.