Čočka nakyselo s feferonkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Čočka jedlá
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 2.2 mg
  • Draslík 1368 mg
  • Vláknina 82410 mg
  • Vitamín A 82410 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku necháme namáčet přes noc. Poté ji uvaříme úplně doměkka s bobkovým listem. Vmícháme zázvor, kari koření, šťávu vymačkanou z 1 citronu, cukr a ještě provaříme.

  • 2

    Kmín osmahneme na rozpáleném másle, přidáme k čočce a dochutíme solí. Nakonec vmícháme nadrobno nasekané feferonky a podáváme.

Komentáře k receptu