Kořeněný květák na jogurtu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Kardamom
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 4 kávová lžička Koriandr celý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Skořice celá
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Květák
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 175 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 188 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 9.3 mg
  • Draslík 1252.5 mg
  • Vláknina 15769.7 mg
  • Vitamín A 15769.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 154.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jogurt rozšleháme, vmícháme do něj jednu rozemletou cibuli, utřený česnek, zázvor, ochutíme cukrem a solí. Květák rozebereme na růžičky, vložíme do směsi a necháme alespoň 2 hodiny odpočinout.

  • 2

    Druhou cibuli rozkrájíme a orestujeme na rozpáleném másle do zlatova. Přidáme květák s jogurtem, podlijeme dvěma lžícemi vroucí vody a vaříme do měkka. Na závěr posypeme horkým kořením a podáváme.

  • 3

    Horké koření [39441]:

  • 4

    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu