Kořeněný květák na jogurtu
Suroviny
- 250 g Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Kardamom
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 4 kávová lžička Koriandr celý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Skořice celá
- 1 kávová lžička Garam masala
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Květák
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 0.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 175 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 5 g
- Sodík 188 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 9.3 mg
- Draslík 1252.5 mg
- Vláknina 15769.7 mg
- Vitamín A 15769.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 154.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jogurt rozšleháme, vmícháme do něj jednu rozemletou cibuli, utřený česnek, zázvor, ochutíme cukrem a solí. Květák rozebereme na růžičky, vložíme do směsi a necháme alespoň 2 hodiny odpočinout.
-
2
Druhou cibuli rozkrájíme a orestujeme na rozpáleném másle do zlatova. Přidáme květák s jogurtem, podlijeme dvěma lžícemi vroucí vody a vaříme do měkka. Na závěr posypeme horkým kořením a podáváme.
-
3
Horké koření [39441]:
-
4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.