Lilek dušený na kokosu
Suroviny
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Hřebíček
- 4 ks Lilek
- 4 ks Brambory
- 2 ks Cibule
- 2 ks Feferony
- 1 stroužek Česnek
- 8 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
- 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 26 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 1.1 mg
- Draslík 1028.9 mg
- Vláknina 37608.5 mg
- Vitamín A 37608.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory i lilky uvaříme a nakrájíme na kostky. Cibuli nasekáme a na rozpáleném másle osmahneme dozlatova. Vmícháme koření, utřený česnek a rozvařený kokos.
-
2
Poté přidáme lilky a brambory, nadrobno nasekané feferonky a osolíme. Na mírném ohni dusíme cca 10 minut. Před dokončením dochutíme octem a podáváme.