Velikonoční nádivka s vinnou klobásou
Suroviny
- 200 g Klobása vinná
- 120 ml Mléko polotučné
- 30 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Tymián sušený
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Rohlíky bílé
- 1 ks Cibule
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 31 g
- Sodík 146 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 61.1 mg
- Vláknina 5170.2 mg
- Vitamín A 5170.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Housky nakrájené na kostičky přelijeme mlékem a necháme vsáknout. Cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať posekáme.
-
2
Cibuli osmažíme na oleji. K housce přidáme vinnou klobásu, kterou jsme vymačkali ze střívka, osmaženou cibuli, osolíme, okořeníme pepřem, tymiánem a vmícháme petrželovou nať. Směs dobře promícháme. Nádivkou naplníme dortovou formu, kterou jsme vymazali a vysypali prosátou strouhankou. V troubě předehřáté na 180 °C pečeme zhruba 40 minut.